Friluft tur til Lohals, Langeland.

Denne friluft tur blev anderledes end først planlagt. Det var meningen at vi i studiegruppen ville på friluft tur sammen. Vi havde fundet ud af, hvor tur skulle gå til shelter pladsen ved Mandø ebbevej, syd for Ribe - som er opstillet i forbindelse med grænsestien. Vi havde talt om muligheder for aktiviteter vi kunne lave, men grundet Corona og forsamlings forbudet på 5 personer, måtte vi aflyse denne tur og i stedet være sammen hver for sig. 

Så min tur gik derfor til Lohals, Langeland. Dette er et område som jeg normalt ikke kommer ret tit, men et andet ærinde bragte os til Lohals på Langeland. På nordspidsen af Langeland ligger bøgeskoven Vester Stigtehave helt ud i strandkanten, den rummer krogede gamle træer, har 40 forskellige arter af træer og buske. Denne skov betegnes noget af det tætteste man kan komme på Langelandsk urskov og fra skovkanten kan man se både til Fyn samt ane Storebæltsbroen i det fjerne. Et stykke inde i skoven findes en shelterplads. Jeg var på friluft tur med mine to drenge og vi besluttede os, for at slå lejr for dagen lige præcist der, hvor strand og skov mødes.

 

Vi havde besluttet os for at bage pizza på vores medbragte Trangia. Som i et andet tv køkken havde jeg snydt lidt og blandet dejen hjemmefra. Pizzaen skulle derefter formes, fyldes, lægges på bagepapir og bages på Trangiaens pande. Pizzaen bages ca. 20 min. eller til bunden er sprød og er efterfølgende spise klar. Tips: lav pizzaen i en af gryderne og brug panden som låg, dette vil reducere bagetiden. 
Opskriften findes på https://dds.dk/aktivitet/pizza-pa-trangia.

Efterfølgende kastede vi smut med sten fra stranden. En aktivitet som alle alderes grupper kan være med til. Formålet med denne aktivitet var at bevæge os, være undersøgende, eksperimentere og konkurrer om, hvem der kunne kaste længst og slå flest smut. På stranden fandt vi muslinger, tang og sten, som vi lavede små eksperimenter med.


Efter dette var det tid til dessert, heksehatte. Heksehatte er fyldte isvafler med frisk frugt, chokolade og skumfiduser. Isvaflerne og fyldet pakkes ind i staniol, stilles på hovedet på panden og varmes ca. 5 min. eller til skumfiduserne og chokoladen er smeltet. Herefter nydes de varme isvaflerne straks. Tips: isvaflerne bliver bedst på et bål, da isvaflerne kan dækkes let med gløder, som får skumfiduser og chokolade til at smelte hurtigere. Opskriften kan findes på https://marinasmad.com/?s=heksehatte. 


Efterfølgende var der tid til mere leg på stranden. Her sluttede vi turen af med at bygge sandslotte, grave store huller i sandet og blot nyde udsigten ud over vandet. 
En gå tur i skoven blev det også til.  

Turen sluttede med røde kinder, kolde og våde føder. En tur hvor sanserne blev sat i spil.


Litteraturliste:

https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/nordlangeland/

https://dds.dk/aktivitet/pizza-pa-trangia

https://marinasmad.com/?s=heksehatte

Kommentarer

  1. WOW Jannie. En tur helt til Langeland! Og der ser virkelig ud til alle fik noget ud af turen. Både den pædagogstuderende og ungerne ;-)

    SvarSlet
  2. Hej Jannie, det ser lækkert ud, jeg har ikke set den der med isvaflen før ;-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Is dekoration og is lygter.

Der er forår i luften.

De sidste 4 dyr - Biotop